Història

L’MJS (Moguda Juvenil Salesiana) va nèixer, com a tal, a Sarrià l’any 2006. Inicialment formaven part d’aquesta moguda les activitats no acadèmiques proposades per l’escola i algunes activitats esporàdiques i temporals. L’MJS es va crear amb l’objectiu de coordinar totes les activitats que es realitzen fora de l’horari lectiu de l’escola.

Tot plegat començà amb la participació de 4 monitors, l’equip de pastoral i les activitats de: teatre, balls de saló, futbol, hip-hop, cine-fòrum, grup de voluntariat, ràdio i guitarra. D’ençà fins ara, la Moguda ha anat creixent i prenent la forma per adaptar-se als nous temps i ha fet noves propostes d’activitats que cada cop arriben a més alumnes i gent propera.

A Salesians de Sarrià aquesta Moguda, avui en dia, es concreta en la possibilitat de:

SAR-R515T-E01 Logo Sarrià (mida orginal-Color)

  • Desenvolupar les capacitats esportives, artístiques, tècniques… (taller de guitarra, cinefòrum, grup de teatre, esports, batucada…)
  • Anar a fons en la pròpia vida (Grups de fe, convivències…).
  •  Posar-ho al servei d’aquells que ho necessiten (Grup de voluntariat).
  •  Trobar-se amb molta gent que participa de la moguda… (nits temàtiques, trobades, sortides, festes,…)
  • Tenir espais propis per a participants i monitors de la Moguda: Cal Remi, sales de l’MJS i Trobar-se.

 

Però la definició d’MJS va més enllà de Sarrià. Arreu del món salesià es coneix com a MJS la unió de diversos grups que, mantenint les seves característiques pròpies, coincideixen i s’uneixen sota un mateix objectiu, sota una mateixa proposta, que té com a màxima finalitat l’Espiritualitat Juvenil Salesiana que va inspirar Don Bosco. Per tant, l’MJS és un moviment de referència comú per a tota la família salesiana.


Qui forma part de l’MJS a Sarrià?

  • Alumnes de l’escola.
  • Antics alumnes de l’escola.
  • Joves de l’ambient salesià que vulguin participar de les activitats.
Qui ho coordina tot això?
L’equip de pastoral de l’escola és el màxim responsable de l’MJS. L’equip de monitors i monitores, tots ells voluntaris: coordinen i animen la Moguda Juvenil Salesiana i totes les seves activitats. Aquest equip de monitors i monitores està format per: l’equip de pastoral, alguns professors i professores de l’escola i antics alumnes titulats en el temps de lleure. Cada taller o activitat podria tenir un petit equip responsable de l’activitat intregrat per col·laboradors d’aquella activitat.
Quan ens trobem, normalment?
Les activitats acostumen a ser els divendres a la tarda. Tenen horaris mol variats, cal consultar cada activitat en concret.
Les activitats esporàdiques tenen un dia i una hora molt concrets, dirigeix-te a la pestanya corresponent!
Què vull fer si vull formar-ne part? I com contacto amb vosaltres?
Envian’s un mail a mjs@sarria.salesians.cat i et contestarem segons el cas.