Pasqua Jove

Cada any, i des d’en fa ja uns quants, quan arriba la Setmana Santa un bon grup de joves es reuneix per viure i celebrar junts la Pasqua Jove.

La Pasqua Jove és una activitat impulsada per la MJS de la Inspectoria Maria Auxiliadora, i preparada i portada a terme que un equip format pels diferents centres que hi participen. S’adreça a joves a partir de disset anys, que normalment pertanyen a un grup de fe i que tenen una certa experiència de celebració i de compartir la fe en grup.

La dinàmica dels quatre dies ve molt guiada per les celebracions cristianes que són pròpies en aquests dies: El Dijous Sant, al voltant de la taula recordem com Jesús celebra la primera eucaristia, es posa al servei dels seus amics, i els dona el manament de l’amor. El Divendres Sant ve marcat per la Passió i la mort de Jesús a la creu. El dissabte és dia de silenci, de desert, de reflexió fins a arribar a la gran festa de la… Vetlla Pasqual, que celebra la resurrecció de Jesús i la vida nova de la Pasqua.

Aquestes celebracions van acompanyades de moments de grup, de joc, de dinàmiques que ens ajuden a actualitzar aquests esdeveniments de la vida de Jesús en el nostre món d’avui.

Són uns dies intensos de vivència i de compartir, de pensament i de sentiment, de riure i també de plorar, de silenci i de festa i, això segur… ningú no en torna indiferent, a tots en canvia alguna cosa.